Mustáros tarjasült szalvétagombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Sülthöz:

  • 80 dkg tarja
  • 3 ek mustár
  • bors ízlés szerint
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál házi ételízesítő

Az elősütéshez:

  • 2 dl étolaj

Szalvétagombóchoz:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymákat megtisztítom és feldarabolom.

A húst 4 nagyobb szeletre vágom és mindkét oldalát bekenem mustárral, majd hagyom állni jó fél órát (több ideig is lehet).

Egy serpenyőben felhevítem az étolajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütöm, majd papírtörlőre szedem.

Egy nagy edénybe átöntöm a megmaradt olajat és erre teszem rá a hagymákat. Kevergetem míg arany színű nem lesz, ekkor beleteszem a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, majd borssal és ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.

Ha kell, akkor pótolom a vizet alatta.

Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedem, majd a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítem.

Ekkor visszateszem a húsokat és az egészet összeforralom.

A körethez a zsemléket kis kockákra vágom és forró sütőben megpirítom.

A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, sózom, borsozom, majd hozzáadom a dinsztelt hagymát és a zsemlekockákkal alaposan összekeverem.

A masszát 1 rúdra vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára teszem. Feltekerem és 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. A fóliát levéve addig sütöm, amíg el nem kezd pirulni a teteje.

Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!