Mustáros tarja tükörtojással és burgonyaforgács körettel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hozzávalók /2 személyre/
- 4 szép szelet tarja
- ízlés szerint só és bors
- 2 púpos evőkanál mustár
A sütéshez:
- étolaj
Továbbá:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A burgonyaforgács körethez:
- 50-60 dkg burgonya
- 1,5-2 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
- só
Elkészítése:
A köret elkészítése:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.
Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,sóból,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.
A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.
Papírtörlőre szedjük, kevés sóval meghintjük.
A hús elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk,sóval,őrölt borssal megszórjuk mind kettő felét.
Mustárral bekenjük.
1 órát állni hagyjuk, majd étolajon, serpenyőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.