Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aprópecsenye körettel recept

Aprópecsenye körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 50 dkg apró hús
    • 5 evőkanál olaj
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors

    körethez:

    • 6 db közepes nagyságú burgonya
    • 2 db zsemle
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál fűszerkeverék
    • kevés pirospaprika
    • 1 evőkanál finomliszt
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A húst másfél-két centis csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk fel. Olajon az egészet megfuttatjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

    Fokhagymával, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük. Ha a hús kifehéredik, szükség szerint vizet öntünk alá és pároljuk tovább.

    A burgonyákat nyersen meghámozzuk, lereszeljük és félretesszük.

    Kevés tejben megáztatjuk a zsemléket. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk. A kinyomkodott zsemlét és a pírított hagymát hozzáadjuk a reszelt burgonyához és ízesítjük fűszerekkel.

    Miután alaposan összedolgoztuk evőkanállal beletesszük a forró olajba és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá