Aprópecsenye körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 50 dkg apró hús
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors

körethez:

  • 6 db közepes nagyságú burgonya
  • 2 db zsemle
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerkeverék
  • kevés pirospaprika
  • 1 evőkanál finomliszt
  • kevés tej

Elkészítése:

A húst másfél-két centis csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk fel. Olajon az egészet megfuttatjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

Fokhagymával, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük. Ha a hús kifehéredik, szükség szerint vizet öntünk alá és pároljuk tovább.

A burgonyákat nyersen meghámozzuk, lereszeljük és félretesszük.

Kevés tejben megáztatjuk a zsemléket. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk. A kinyomkodott zsemlét és a pírított hagymát hozzáadjuk a reszelt burgonyához és ízesítjük fűszerekkel.

Miután alaposan összedolgoztuk evőkanállal beletesszük a forró olajba és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.