Hozzávalók:
Hozzávalók /2 személyre/
A sütéshez:
Továbbá:
A burgonyaforgács körethez:
A sütéshez:
Elkészítése:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.
Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,sóból,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.
A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.
Papírtörlőre szedjük, kevés sóval meghintjük.
A hús szeleteket kiklopfoljuk,sóval,őrölt borssal megszórjuk mind kettő felét.
Mustárral bekenjük.
1 órát állni hagyjuk, majd étolajon, serpenyőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!