Mustáros tarja tükörtojással és burgonyaforgács körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók /2 személyre/

  • 4 szép szelet tarja
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 púpos evőkanál mustár

A sütéshez:

  • étolaj

Továbbá:

  • 4 db tojás

A burgonyaforgács körethez:

  • 50-60 dkg burgonya
  • 1,5-2 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítése:

A köret elkészítése:

Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.

Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,sóból,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.

A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.

A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

Papírtörlőre szedjük, kevés sóval meghintjük.

A hús elkészítése:

A hús szeleteket kiklopfoljuk,sóval,őrölt borssal megszórjuk mind kettő felét.

Mustárral bekenjük.

1 órát állni hagyjuk, majd étolajon, serpenyőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!