Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legényfogó búbos hús recept

Legényfogó búbos hús
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg sertéscomb (bármilyen más szelet hús jó hozzá)

    Töltelék:

    • 4-5 fej gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 zsemle
    • kevés tej
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • ételízesítő
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A combot felszeleteljük, kiklopfoljuk és mind a két oldalát besózzuk, borsozzuk.

    Kevés zsiradékon elősütjük pár percig mind a két oldalát. Ha mind kisült akkor egy tepsibe letesszük egymás mellé őket. A töltelékhez a szalonnát és a gombát, vöröshagymát is apró darabokra vágjuk.

    Egy serpenyőbe tesszük őket és összesütjük. A zsemléket előre beáztatjuk egy kevés tejbe, majd mikor a gombás keverék összesült kinyomkodjuk és hozzáadjuk a gombához. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy langyosra hűljön, hogy ne rántsa össze a tojásokat ha belekeverjük.

    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket ráhalmozzuk a húsokra,kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk. 180-200 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal.

    Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.

    Köret: kukoricás rizs, majonézes kukorica és sült krumpli, de bármi más jó hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá