Legényfogó búbos hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • fél kg sertéscomb (bármilyen más szelet hús jó hozzá)

Töltelék:

  • 4-5 fej gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • kevés tej
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A combot felszeleteljük, kiklopfoljuk és mind a két oldalát besózzuk, borsozzuk.

Kevés zsiradékon elősütjük pár percig mind a két oldalát. Ha mind kisült akkor egy tepsibe letesszük egymás mellé őket. A töltelékhez a szalonnát és a gombát, vöröshagymát is apró darabokra vágjuk.

Egy serpenyőbe tesszük őket és összesütjük. A zsemléket előre beáztatjuk egy kevés tejbe, majd mikor a gombás keverék összesült kinyomkodjuk és hozzáadjuk a gombához. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy langyosra hűljön, hogy ne rántsa össze a tojásokat ha belekeverjük.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket ráhalmozzuk a húsokra,kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk. 180-200 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal.

Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Köret: kukoricás rizs, majonézes kukorica és sült krumpli, de bármi más jó hozzá.