Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós tarja tejfölös makarónival recept

Lecsós tarja tejfölös makarónival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet tarja
    • 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető, 2-2 paradicsomból , paprikából)
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 500 g makaróni
    • bors
    • sajt
    • olaj

    Elkészítése:

    A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 30 perc.

    Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk).

    A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 20 perc körülbelül).

    Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel.

    Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt.

    A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, kicsit összekeverjük, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá