Lecsós tarja tejfölös makarónival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja
  • 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető, 2-2 paradicsomból , paprikából)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 500 g makaróni
  • bors
  • sajt
  • olaj

Elkészítése:

A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 30 perc.

Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk).

A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 20 perc körülbelül).

Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel.

Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt.

A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, kicsit összekeverjük, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.