Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós tarja recept

Lecsós tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéstarja szeletelve
    • 3 paprika (lecsó, kápia, kaliforniai, minél színesebb, annál szebb)
    • 2 kisebb fej hagyma
    • néhány gerezd fokhagyma, pépesítve, enyhén megsózva, olajban elkeverve
    • 2 közepes paradicsom
    • 1 dl száraz fehérbor
    • frissen őrölt bors
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    A tarjaszeleteket előző este előkészítjük. Sózzuk, borsozzuk, pépesített fokhagymával a szeleteket mindkét oldalán megkenjük. (A fokhagyma illóolaja olajban oldódik, így egyenletesen ízesíti a húst.)
    A húst grillen, roston, vagy serpenyőben megsütjük.

    Elkészítjük a lecsós ragut a következőképpen: a hagymát és a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot a lehető legapróbbra daraboljuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot. (Minél apróbbra vágjuk a paradicsomot, annál kevésbé marad a raguban a paradicsom felpöndörödött héja, ami nem emészthető, ráadásul nem is szép látvány.)

    Kevés bort öntünk hozzá, és a paprika is mehet a lecsóba! Összefőzzük addig, míg a ragu enyhén besűrűsödik, de a hozzávalók még roppanós állagúak maradtak. A legvégén borsot őrlünk rá.

    A lecsókat én úgy szeretem, ha kóstolásnál becsukott szemmel is meg tudom különböztetni a hozzávalókat benne.

    A roston sült húst a lecsóval együtt tálaljuk.

    Ajánlott köretek a rizs és a krumplipüré.

    A lecsós tarja kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 135 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá