Hozzávalók:
Elkészítése:
A tarjaszeleteket előző este előkészítjük. Sózzuk, borsozzuk, pépesített fokhagymával a szeleteket mindkét oldalán megkenjük. (A fokhagyma illóolaja olajban oldódik, így egyenletesen ízesíti a húst.)
A húst grillen, roston, vagy serpenyőben megsütjük.
Elkészítjük a lecsós ragut a következőképpen: a hagymát és a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot a lehető legapróbbra daraboljuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot. (Minél apróbbra vágjuk a paradicsomot, annál kevésbé marad a raguban a paradicsom felpöndörödött héja, ami nem emészthető, ráadásul nem is szép látvány.)
Kevés bort öntünk hozzá, és a paprika is mehet a lecsóba! Összefőzzük addig, míg a ragu enyhén besűrűsödik, de a hozzávalók még roppanós állagúak maradtak. A legvégén borsot őrlünk rá.
A lecsókat én úgy szeretem, ha kóstolásnál becsukott szemmel is meg tudom különböztetni a hozzávalókat benne.
A roston sült húst a lecsóval együtt tálaljuk.
Ajánlott köretek a rizs és a krumplipüré.