Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós szelet Kata módra recept

Lecsós szelet Kata módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sovány hús (nálam sertés)
    • 2 db vöröshagyma
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 ek natúr szárított zöldségkeverék
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 ek só, illetve ízlés szerint
    • 4 ek étolaj/kókuszzsír
    • bors
    • 4-5 db burgonya
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Mindent előkészítünk, a húst szeletekre vágjuk, a zöldségeket, a hagymákat és burgonyát megtisztítjuk.

    Egy wokban, vagy nagyobb lábasban 2 ek olajon 1 kockára vágott vöröshagymát megpirítunk, majd beletesszük a pirospaprikát és egy kicsi vizet

    Belerakjuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szárított natúr zöldségkeveréket és lefedve takarék lángon készre főzzük.

    A megtisztított hasábokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.

    A lecsóhoz, felhevítjük a 2 ek olajat, belerakjuk a félkarikára vágott vöröshagymát, üvegesre sütjük, hozzáadjuk a összevágott zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk és pár perc alatt összefőzzük, majd félre tesszük.

    Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük a lecsót, összefőzzük, (arra vigyázzunk, hogy jó szaftos maradjon, pici vizet tegyünk hozzá, ha szükséges) a tojásokat a húsok tetejére ütjük, sózzuk és lefedve pár percig tovább főzzük.

    Sós főtt burgonyával tálaljuk.

    Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá