Lecsós szelet Kata módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lecsós szelet Kata módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg sovány hús (nálam sertés)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek natúr szárított zöldségkeverék
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek só, illetve ízlés szerint
  • 4 ek étolaj/kókuszzsír
  • bors
  • 4-5 db burgonya
  • 4 db tojás

Elkészítése:

Mindent előkészítünk, a húst szeletekre vágjuk, a zöldségeket, a hagymákat és burgonyát megtisztítjuk.

Egy wokban, vagy nagyobb lábasban 2 ek olajon 1 kockára vágott vöröshagymát megpirítunk, majd beletesszük a pirospaprikát és egy kicsi vizet

Belerakjuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szárított natúr zöldségkeveréket és lefedve takarék lángon készre főzzük.

A megtisztított hasábokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.

A lecsóhoz, felhevítjük a 2 ek olajat, belerakjuk a félkarikára vágott vöröshagymát, üvegesre sütjük, hozzáadjuk a összevágott zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk és pár perc alatt összefőzzük, majd félre tesszük.

Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük a lecsót, összefőzzük, (arra vigyázzunk, hogy jó szaftos maradjon, pici vizet tegyünk hozzá, ha szükséges) a tojásokat a húsok tetejére ütjük, sózzuk és lefedve pár percig tovább főzzük.

Sós főtt burgonyával tálaljuk.

Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!