Lecsós-paradicsomos húsgombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- só, bors, cukor
- 1 szál zellerlevél
- fél l sűrített paradicsom
- 1 üveg házi lecsó (720 ml)
- GM zabpehelyliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)
Elkészítése:
A rizst sós vízben félkeményre főzzük, kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formálunk a masszából.
Egy edényben sós vizet forralunk, a gombócokat beletesszük és kb 15 percig főzzük lassú tűzön.
Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a lecsót és a zellerlevelet is. A zellert tálalás előtt kidobjuk belőle. A legvégén megkóstolom és ízlés szerinti cukorral vagy eritrittel édesítem.
A paradicsom mártáshoz, a sűrített paradicsomot a gombócok főzőlevével hígítom fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/478
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.