Körömpörkölt recept

Hozzávalók:
- 4 db köröm
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb csapott ek piros paprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 dl házi paradicsomlé
- 1 db zöldpaprika
- 1 db csípős zöldpaprika (aki szereti a csípőset)
- 2 db paradicsom
- köménymag
- só
- bors
- 1 dl vörösbor
Elkészítése:
A körmöket alaposan megtisztítjuk, átmossuk, feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A zsírt egy nagy lábasba tesszük, felolvasztjuk, rátesszük a hagymát. Üvegesre pároljuk.
Félre húzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával, bele tesszük a körmöket, felengedjük annyi vízzel, hogy a körmöket ellepje.
Visszatesszük a lángra. Amikor jól átmelegedett a pörkölt, akkor mehetnek rá a fűszerek, zúzott fokhagyma, paprika, paradicsom ,paradicsomlé.
Lefedjük fedővel,közben megkeverjük, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.
Kóstolgassuk a kevergetések közben, a még hiányzó fűszerekkel pótoljuk, ha szükséges.
2-3 órán át rotyogtatjuk a tűzön, a vége felé a bort is hozzá adjuk.
Akkor kész, ha jó ragadós és sűrű a pörkölt.
Tarhonyát készítettem mellé, házi savanyúsággal fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »