Hozzávalók:
Elkészítése:
A körmöket alaposan megtisztítjuk, átmossuk, feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A zsírt egy nagy lábasba tesszük, felolvasztjuk, rátesszük a hagymát. Üvegesre pároljuk.
Félre húzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával, bele tesszük a körmöket, felengedjük annyi vízzel, hogy a körmöket ellepje.
Visszatesszük a lángra. Amikor jól átmelegedett a pörkölt, akkor mehetnek rá a fűszerek, zúzott fokhagyma, paprika, paradicsom ,paradicsomlé.
Lefedjük fedővel,közben megkeverjük, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.
Kóstolgassuk a kevergetések közben, a még hiányzó fűszerekkel pótoljuk, ha szükséges.
2-3 órán át rotyogtatjuk a tűzön, a vége felé a bort is hozzá adjuk.
Akkor kész, ha jó ragadós és sűrű a pörkölt.
Tarhonyát készítettem mellé, házi savanyúsággal fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!