Körömpörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 db köröm
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csapott ek piros paprika
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 dl házi paradicsomlé
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db csípős zöldpaprika (aki szereti a csípőset)
  • 2 db paradicsom
  • köménymag
  • bors
  • 1 dl vörösbor

Elkészítése:

A körmöket alaposan megtisztítjuk, átmossuk, feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk.

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, felolvasztjuk, rátesszük a hagymát. Üvegesre pároljuk.

Félre húzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával, bele tesszük a körmöket, felengedjük annyi vízzel, hogy a körmöket ellepje.

Visszatesszük a lángra. Amikor jól átmelegedett a pörkölt, akkor mehetnek rá a fűszerek, zúzott fokhagyma, paprika, paradicsom ,paradicsomlé.

Lefedjük fedővel,közben megkeverjük, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.

Kóstolgassuk a kevergetések közben, a még hiányzó fűszerekkel pótoljuk, ha szükséges.

2-3 órán át rotyogtatjuk a tűzön, a vége felé a bort is hozzá adjuk.

Akkor kész, ha jó ragadós és sűrű a pörkölt.

Tarhonyát készítettem mellé, házi savanyúsággal fogyasztottuk.

Jó étvágyat hozzá!