Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai fészkes krumpli recept

Kínai fészkes krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint kínai fűszerkeverék
    • ízlés szerint só
    • 20 dkg wok zöldség (variálható)
    • 1 ek zsír (vagy más zsiradék)

    A burgonya fészekhez:

    • 1,5 kg krumpli
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint vaj
    • ízlés szerint reszelt sajt
    • 4-6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Besamel mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 1-2 ek liszt
    • 150 ml tej
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajjal elkeverjük, áttörjük és félretesszük.

    A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és beleöntjük a zöldségeket és tovább pároljuk.

    Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, sózzuk, megszórjuk liszttel, majd hideg tejjel felöntjük, csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük.

    Egy kiolajozott tepsire a burgonyából halmokat formázunk. Erre tesszük a zöldséges darált húst, meglocsoljuk besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.

    A halmok tetejét kanállal kissé lelapítjuk (előkészítjük a tojáshoz a fészkeket).

    180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

    Kivesszük a sütőből és a halmokra 1-1 tojást ütünk és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá