Kínai fészkes krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kínai fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • 20 dkg wok zöldség (variálható)
  • 1 ek zsír (vagy más zsiradék)

A burgonya fészekhez:

  • 1,5 kg krumpli
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint vaj
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • 4-6 tojás

Besamel mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek liszt
  • 150 ml tej
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajjal elkeverjük, áttörjük és félretesszük.

A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és beleöntjük a zöldségeket és tovább pároljuk.

Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, sózzuk, megszórjuk liszttel, majd hideg tejjel felöntjük, csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük.

Egy kiolajozott tepsire a burgonyából halmokat formázunk. Erre tesszük a zöldséges darált húst, meglocsoljuk besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.

A halmok tetejét kanállal kissé lelapítjuk (előkészítjük a tojáshoz a fészkeket).

180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből és a halmokra 1-1 tojást ütünk és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe.