Hozzávalók:
A burgonya fészekhez:
Besamel mártáshoz:
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajjal elkeverjük, áttörjük és félretesszük.
A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és beleöntjük a zöldségeket és tovább pároljuk.
Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, sózzuk, megszórjuk liszttel, majd hideg tejjel felöntjük, csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük.
Egy kiolajozott tepsire a burgonyából halmokat formázunk. Erre tesszük a zöldséges darált húst, meglocsoljuk besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.
A halmok tetejét kanállal kissé lelapítjuk (előkészítjük a tojáshoz a fészkeket).
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből és a halmokra 1-1 tojást ütünk és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe.