Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj csont nélkül
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A bundához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ½ tk só
- 2 dl sör
- kevés víz
- 20 dkg finomliszt
A hússzeletek forgatásához:
- finomliszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A gofri hozzávalói:
- 20 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
- kevés étolaj
A rizs köret hozzávalói:
- 1 bögre rizs(2 dl)
- 2 bögre húsleves lé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a liszttel, a sörrel és egy kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk. A hús szeleteket először lisztbe mártjuk,majd a sörös masszába. Mindkét oldalát enyhe tűznél fedő alatt kisütjük.
Papírtörlőre szedjük.
A gofri készítése:
A burgonyát meghámoztam, megmostam, nagyobb gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.
A levét leszűrtem, megtörtem. A hagymát megtisztítottam, apró vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utána ízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
A rizs készítés:
A rizst megmostam,étolajon kissé átfuttattam,majd a forró levessel leöntöttem.
Fedővel lefedtem és 200 fokra melegített sütőbe toltam.
A sütőt lekapcsoltam,ott főtt készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »