Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj csont nélkül
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A bundához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ½ tk só
- 2 dl sör
- kevés víz
- 20 dkg finomliszt
A hússzeletek forgatásához:
- finomliszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A gofri hozzávalói:
- 20 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
- kevés étolaj
A rizs köret hozzávalói:
- 1 bögre rizs(2 dl)
- 2 bögre húsleves lé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a liszttel, a sörrel és egy kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk. A hús szeleteket először lisztbe mártjuk,majd a sörös masszába. Mindkét oldalát enyhe tűznél fedő alatt kisütjük.
Papírtörlőre szedjük.
A gofri készítése:
A burgonyát meghámoztam, megmostam, nagyobb gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.
A levét leszűrtem, megtörtem. A hagymát megtisztítottam, apró vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utána ízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
A rizs készítés:
A rizst megmostam,étolajon kissé átfuttattam,majd a forró levessel leöntöttem.
Fedővel lefedtem és 200 fokra melegített sütőbe toltam.
A sütőt lekapcsoltam,ott főtt készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »