Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizs körettel recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj csont nélkül
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A bundához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ½ tk só
- 2 dl sör
- kevés víz
- 20 dkg finomliszt
A hússzeletek forgatásához:
- finomliszt
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A gofri hozzávalói:
- 20 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
- kevés étolaj
A rizs köret hozzávalói:
- 1 bögre rizs(2 dl)
- 2 bögre húsleves lé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a liszttel, a sörrel és egy kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
Az étolajat egy lábasban felforrósítjuk. A hús szeleteket először lisztbe mártjuk,majd a sörös masszába. Mindkét oldalát enyhe tűznél fedő alatt kisütjük.
Papírtörlőre szedjük.
A gofri készítése:
A burgonyát meghámoztam, megmostam, nagyobb gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.
A levét leszűrtem, megtörtem. A hagymát megtisztítottam, apró vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utána ízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
A rizs készítés:
A rizst megmostam,étolajon kissé átfuttattam,majd a forró levessel leöntöttem.
Fedővel lefedtem és 200 fokra melegített sütőbe toltam.
A sütőt lekapcsoltam,ott főtt készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










