Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hőálló tálban sült sörös csülök recept

Hőálló tálban sült sörös csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db hátsó csülök
    • 6-8 fokhagymagerezd
    • 1 fej vöröshagyma
    • fekete bors
    • köménymag
    • Sertéssült fűszer
    • 1 ek zsír
    • 1 doboz sör

    Elkészítése:

    A csülköt a fűszerekkel és a hagymákkal enyhén sós vízben 30-40 percig főzzük, majd egy zsírozott hőálló tálba rakjuk.

    Mindkét oldalát jól bedörzsöljük a sertés fűszerkeverékkel, majd a bőrét 3 helyen bevagdossuk. A tál aljába 1,5 dl vizet öntünk, majd rátesszük a tetejét és 220 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük.

    Egy óra múlva megnézzük, hogy mennyire puha, majd átfordítjuk, meglocsoljuk a levével és további 30 percig sütjük.

    Ekkora levesszük a tetejét, meglocsoljuk sörrel, majd pirosra sütjük.

    Legjobban illik hozzá köretnek az apróbb héjában sült burgonya.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá