Hőálló tálban sült sörös csülök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db hátsó csülök
  • 6-8 fokhagymagerezd
  • 1 fej vöröshagyma
  • fekete bors
  • köménymag
  • Sertéssült fűszer
  • 1 ek zsír
  • 1 doboz sör

Elkészítése:

A csülköt a fűszerekkel és a hagymákkal enyhén sós vízben 30-40 percig főzzük, majd egy zsírozott hőálló tálba rakjuk.

Mindkét oldalát jól bedörzsöljük a sertés fűszerkeverékkel, majd a bőrét 3 helyen bevagdossuk. A tál aljába 1,5 dl vizet öntünk, majd rátesszük a tetejét és 220 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük.

Egy óra múlva megnézzük, hogy mennyire puha, majd átfordítjuk, meglocsoljuk a levével és további 30 percig sütjük.

Ekkora levesszük a tetejét, meglocsoljuk sörrel, majd pirosra sütjük.

Legjobban illik hozzá köretnek az apróbb héjában sült burgonya.