Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles tésztában sült alma recept

Leveles tésztában sült alma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (275 g) előre nyújtott leveles tészta
    • 1 nagyobb alma
    • citromos víz
    • fahéjas cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk és 4 vastagabb szeletre vágjuk. A szeletek közepét, egy közepesnél kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

    Az almaszeleteket citromos vízbe áztatjuk.

    A leveles tésztát kitekerjük, majd 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.

    Az almaszeleteket kivesszük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd a fahéjas cukorba mártjuk mindkét oldalát. A leveles tészta csíkokat kis átfedésben rátekerjük, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük.

    A tojást felverjük és lekenjük vele a tésztába burkolt almakarikákat, majd a maradék cukorral megszórjuk. 210 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Langyosan vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá