Leveles tésztában sült alma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs (275 g) előre nyújtott leveles tészta
  • 1 nagyobb alma
  • citromos víz
  • fahéjas cukor
  • 1 tojás

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk és 4 vastagabb szeletre vágjuk. A szeletek közepét, egy közepesnél kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

Az almaszeleteket citromos vízbe áztatjuk.

A leveles tésztát kitekerjük, majd 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.

Az almaszeleteket kivesszük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd a fahéjas cukorba mártjuk mindkét oldalát. A leveles tészta csíkokat kis átfedésben rátekerjük, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük.

A tojást felverjük és lekenjük vele a tésztába burkolt almakarikákat, majd a maradék cukorral megszórjuk. 210 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Langyosan vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk.