Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál zsír
    • 50 dkg sertés lapocka
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 3 csemege uborka
    • 2 evőkanál paradicsompüré
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • őrölt fekete bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük. A szalonnát apróbb darabokra szeljük.

    Egy nagyobb serpenyőben a zsíron a szalonnát kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kevergetve világosra dinszteljük. Ezután rátesszük a hústt és fedő alatt pároljuk, sütjük.

    Sokszor megkevergetjük,saját levében főzzük, ha elfőné, kevés vízzel vagy húsleves lével pótoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzákeverjük.

    A sütés vége felé hozzákeverjük az uborkát és pár perc alatt készre főzzük.

    Én nokedlivel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá