Hentes tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zsír
  • 50 dkg sertés lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 csemege uborka
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítése:

A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük. A szalonnát apróbb darabokra szeljük.

Egy nagyobb serpenyőben a zsíron a szalonnát kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kevergetve világosra dinszteljük. Ezután rátesszük a hústt és fedő alatt pároljuk, sütjük.

Sokszor megkevergetjük,saját levében főzzük, ha elfőné, kevés vízzel vagy húsleves lével pótoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzákeverjük.

A sütés vége felé hozzákeverjük az uborkát és pár perc alatt készre főzzük.

Én nokedlivel tálaltam.