Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis májas töltött dagadó recept

Hamis májas töltött dagadó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 6 főre:

    • 1 kg sertésdagadó
    • 1 kk só
    • 2 tk mustár

    Töltelékhez:

    • 40 dkg darált sertéslapocka
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nagyobb szelet kenyér
    • 1 csokor friss petrezselyemlevél
    • 1 kis doboz sertésmájkrém (6 dkg)
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 csapott tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi fokhagymakrém

    Elkészítése:

    A megtisztított dagadót felszúrjuk, majd kívül és belül is meghintjük sóval, bedörzsöljük egy kevés mustárral. A petrezselyem levelet apróra vágjuk.

    A töltelékez a darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük a fűszerekkel, beledolgozzuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, a májkrémet, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a petrezselyem levelet.

    A húst megtöltjük a masszával, majd bevarrjuk cérnával.

    Egy-két evőkanálnyi zsírral kikent tepsibe fektetjük. Öntünk mellé kb. 1 dl vizet.

    Lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 90 percet puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva további 15-20 percet pirítjuk a hőfokot 180-ra csökkentve. Közben párszor meglocsolgatjuk, hogy ne száradjon ki nagyon.Ha már szép piros, akkor kiemeljük a szaftból és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hidegen, éles késsel szépen felszeleteljük.

    Tipp:

    Egy nagyobb családi összejövetelre készült ez a finom töltött hús. Sajnos csak későn vettem észre, hogy a tervezett csirkemájat elfelejtettem megvásárolni, ezért rögtönzött megoldásként helyette májkrém került a töltelékbe. Így is mindenkinek nagyon ízlett. Hidegtálként, krumplipüré és csalamádé kíséretében kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá