Gombás karaj szeletek recept

Hozzávalók:
- 6 szép szelet karaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 5-6 dkg finomliszt
- 1 tk pirospaprika
A sütéshez:
- 3 dl étolaj
- 1 kis üveg csiperke gomba (szeletelt)
- 1 tk pirospaprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A hússzeletek mindkét oldalát enyhén besózzuk, borssal meghintjük, majd a aprikával elkevert lisztbe forgatjuk.
Az étolajat felforrósítjuk és kisütjük benne a húsok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.
A vöröshagymát felaprítjuk ,a fokhagymát áttörjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a hagymákat és kissé megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, meghintjük paprikával és másfél dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a szeletelt gombát. Ízesítjük borssal, paprikakrémmel és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd a húsokat is beletesszük.
Fedő alatt, 15 perc alatt készre főzzük. Közben megmozgatjuk a húsokat, nehogy lekozmásodjon a serpenyő alján.
Én tarhonyával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »