Gombás karaj szeletek recept
Hozzávalók:
- 6 szép szelet karaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 5-6 dkg finomliszt
- 1 tk pirospaprika
A sütéshez:
- 3 dl étolaj
- 1 kis üveg csiperke gomba (szeletelt)
- 1 tk pirospaprika
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A hússzeletek mindkét oldalát enyhén besózzuk, borssal meghintjük, majd a aprikával elkevert lisztbe forgatjuk.
Az étolajat felforrósítjuk és kisütjük benne a húsok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.
A vöröshagymát felaprítjuk ,a fokhagymát áttörjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a hagymákat és kissé megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk, meghintjük paprikával és másfél dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a szeletelt gombát. Ízesítjük borssal, paprikakrémmel és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd a húsokat is beletesszük.
Fedő alatt, 15 perc alatt készre főzzük. Közben megmozgatjuk a húsokat, nehogy lekozmásodjon a serpenyő alján.
Én tarhonyával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










