Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás, húsos tarhonya recept

Gombás, húsos tarhonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek étolaj
    • 40 dkg lapocka
    • 280 g szeletelt csiperke gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 25 dkg gépi tarhonya
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A hagymákat finomra vágtam. A két evőkanál étolajon megdinszteltem, rátettem az apróbbra vágott és megmosott húst. Egy kanállal fehéredésig kevergettem.

    Ezután rászórtam a pirospaprikát, felöntöttem 2 dl vízzel, hogy ellepje a húst. Rátettem a fűszereket és félpuhára főztem. Ekkor a szeletelt gombát is hozzáöntöttem és készre főztem.

    Közben az elpárolgott vizet pótoltam.

    A tarhonyát egy evőkanál étolajon kissé megpirítottam és a kész gombás húst ráöntöttem. Fél literre egészítettem ki a pörkölt levét vízzel. Kevergettem, majd fedővel befedtem, a lángot alatta elzártam.

    Vörös káposztával fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá