Gombás, húsos tarhonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek étolaj
  • 40 dkg lapocka
  • 280 g szeletelt csiperke gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 25 dkg gépi tarhonya
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A hagymákat finomra vágtam. A két evőkanál étolajon megdinszteltem, rátettem az apróbbra vágott és megmosott húst. Egy kanállal fehéredésig kevergettem.

Ezután rászórtam a pirospaprikát, felöntöttem 2 dl vízzel, hogy ellepje a húst. Rátettem a fűszereket és félpuhára főztem. Ekkor a szeletelt gombát is hozzáöntöttem és készre főztem.

Közben az elpárolgott vizet pótoltam.

A tarhonyát egy evőkanál étolajon kissé megpirítottam és a kész gombás húst ráöntöttem. Fél literre egészítettem ki a pörkölt levét vízzel. Kevergettem, majd fedővel befedtem, a lángot alatta elzártam.

Vörös káposztával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!