Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével recept

Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Hús:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 50 dkg sertéshús
    • 1 kávéskanál só
    • bors ízlés szerint

    Köret:

    • 10 dkg pecorino sajt
    • 1 kg burgonya
    • 1 ek vaj
    • 175 g tejföl
    • 15 dkg salátakeverék

    Elkészítése:

    A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

    A gesztenyemasszát elosztjuk a húsok mennyiségével arányosan. Beletöltjük a húsokba és feltekerjük.

    Alufóliába csavarjuk a tekercseket és mehet a tepsibe. 10-15 perc sütés után kivesszük a fóliából és tovább sütjük még 10 percet.

    A burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, bő sós vízben megfőzzük.

    A megfőtt burgonyát a vajjal, tejföllel simára keverjük. Kis tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, majd a pecorino sajtot belekeverjük.

    A burgonyát és a salátát a tányérra tesszük. A húst kettévágjuk és úgy tesszük a tányérra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá