Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Hús:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 50 dkg sertéshús
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
Köret:
- 10 dkg pecorino sajt
- 1 kg burgonya
- 1 ek vaj
- 175 g tejföl
- 15 dkg salátakeverék
Elkészítése:
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A gesztenyemasszát elosztjuk a húsok mennyiségével arányosan. Beletöltjük a húsokba és feltekerjük.
Alufóliába csavarjuk a tekercseket és mehet a tepsibe. 10-15 perc sütés után kivesszük a fóliából és tovább sütjük még 10 percet.
A burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, bő sós vízben megfőzzük.
A megfőtt burgonyát a vajjal, tejföllel simára keverjük. Kis tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, majd a pecorino sajtot belekeverjük.
A burgonyát és a salátát a tányérra tesszük. A húst kettévágjuk és úgy tesszük a tányérra.
Forrás: https://www.fb.com/panelkonyha
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.