Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyével töltött sertésborda pecorino-s burgonyapürével

Hozzávalók:

Hús:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint

Köret:

  • 10 dkg pecorino sajt
  • 1 kg burgonya
  • 1 ek vaj
  • 175 g tejföl
  • 15 dkg salátakeverék

Elkészítése:

A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A gesztenyemasszát elosztjuk a húsok mennyiségével arányosan. Beletöltjük a húsokba és feltekerjük.

Alufóliába csavarjuk a tekercseket és mehet a tepsibe. 10-15 perc sütés után kivesszük a fóliából és tovább sütjük még 10 percet.

A burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, bő sós vízben megfőzzük.

A megfőtt burgonyát a vajjal, tejföllel simára keverjük. Kis tejjel vagy vízzel hígíthatjuk, majd a pecorino sajtot belekeverjük.

A burgonyát és a salátát a tányérra tesszük. A húst kettévágjuk és úgy tesszük a tányérra.