Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres szűztekercs recept

Fűszeres szűztekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sertésszűz (kb 60 dkg)
    • só, őrölt bors
    • 1 ek mustár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld (tavasszal medvehagyma is mehet mellé)
    • 1 mk őrölt koriander
    • 5 szál újhagyma a zöldjével együtt
    • 6 dkg kockázott bacon
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 1 csomag mirelit burgonya golyó vagy másmilyen köret

    Elkészítése:

    A húst az inaktól megtisztítjuk, majd három helyen bevágjuk. Nyitott szeletet vágunk és fólia között kiveregetjük.

    Megsózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.

    Míg pihentetjük a húst, addig elkészítjük a tojás. A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, a petrezselyemzöldből vágunk bele és villával felverjük.

    Az újhagymát felkarikázzuk. Egy serpenyőben 5 dk vajat hevítünk és rátesszük a kockázott bacont és kevés pirítás után a hagymát is hozzákeverjük, majd rövid ideig pirítjuk. Szórjunk bele petrezselyemzöldet, ha van kevés zsályánk, akkor az is mehet bele.

    Kiöntjük ezután egy tálra, majd a vajat öntsük vissza a serpenyőbe és a felvert tojás feléből süssünk omlettet, de ne fordítsuk meg, hanem ha félig átsült, akkor egy tálra csúsztassuk át. Ezután a maradék tojásból is sütünk egy omlettet és azt is az előző omlettre fektetjük. Inkább lágyra süssük, mint keményre.

    A kiterített húsra fektetjük egymás mellé az omletteket és a hagymás-bacont rárakva elosztjuk rajta. Megszórjuk a reszelt sajttal és próbáljuk szorosan feltekerni a húst. Tehetjük ezt folpack fóliával az alján, de aki ügyes enélkül is megbirkózik vele.

    Bacon csíkokkal becsomagoljuk, majd kettévágjuk és alufóliával bélelt sütőtepsibe rakjuk, hajtással lefelé, melybe vajat is tegyünk. A tetején elosztunk 5 dkg vajat, de lehet több is.

    Ha így sül meg a vajban lassan, alacsony 150 fokon, akkor nem szárad ki és nagyon finom szaftos lesz és ízletes.

    A burgonya golyókat süssük ki és tálaljuk a hússal. Amikor kivesszük a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel felszeleteljük és ne felejtsük el a tányérra rakott tekercseket meglocsolni a hús szaftjával.

    Bármilyen salátával, savanyúsággal tökéletes főétel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá