Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon recept

Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka kockázva
    • 70 dkg hagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint őrölt kömény
    • ízlés szerint füstölt paprika
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint oregánó
    • ízlés szerint kakukkfű
    • ízlés szerint bazsalikom
    • ízlés szerint fokhagymakrém
    • ízlés szerint csípős gulyáskrém
    • 35 dkg gomba
    • 6 burgonya
    • 2 cékla
    • 2 alma
    • 1 zeller
    • 1 karalábé
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • ízlés szerint padlizsán
    • ízlés szerint sütőtök
    • 10 dkg füstölt szalonna kockázva
    • 1/2 l húsleves alaplé (leveskockából)

    Elkészítése:

    Brassói alapot készítünk. A hagymát kockázzuk és egy nagyobb serpenyőben a fűszerekkel együtt dinsztelni kezdjük. Rátesszük a húst, amit magában pirítunk. Ha az összes levét elfőtte, felöntjük jócskán vízzel (hogy jó szaftos legyen).

    Eközben egy tepsi aljára szórjuk a szalonnakockákat, ráöntjük a tetszés szerint aprított zöldséget, felöntjük húsleves alaplével és fólia alatt 200 C fokon kb 1 órán keresztül sütömjük.

    Amikor elfő a víz alatta, kicsit még pirítom, majd kiveszem a sütőből. Az elkészült húst hozzákeverem és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá