Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka kockázva
  • 70 dkg hagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint füstölt paprika
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint fokhagymakrém
  • ízlés szerint csípős gulyáskrém
  • 35 dkg gomba
  • 6 burgonya
  • 2 cékla
  • 2 alma
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • ízlés szerint padlizsán
  • ízlés szerint sütőtök
  • 10 dkg füstölt szalonna kockázva
  • 1/2 l húsleves alaplé (leveskockából)

Elkészítése:

Brassói alapot készítünk. A hagymát kockázzuk és egy nagyobb serpenyőben a fűszerekkel együtt dinsztelni kezdjük. Rátesszük a húst, amit magában pirítunk. Ha az összes levét elfőtte, felöntjük jócskán vízzel (hogy jó szaftos legyen).

Eközben egy tepsi aljára szórjuk a szalonnakockákat, ráöntjük a tetszés szerint aprított zöldséget, felöntjük húsleves alaplével és fólia alatt 200 C fokon kb 1 órán keresztül sütömjük.

Amikor elfő a víz alatta, kicsit még pirítom, majd kiveszem a sütőből. Az elkészült húst hozzákeverem és tálalom.