Fűszeres karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csontos karaj
- finomliszt
- 2 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 4 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 tk házi fokhagymakrém
- zsiradék
- só, bors
- 1-1 tk szárított csombor és bazsalikom (lehet friss is)
Elkészítése:
A karajok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk.
A karajt lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük, majd felét a tepsibe szórjuk. Erre rátesszük a húsokat.
A fokhagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk, majd kevés sóval, a borsikafűvel és a bazsalikommal elkeverjük. Ha van házi fokhagymakrémünk, akkor azt is használhatunk hozzá. Ezt a masszát elosztjuk a húsokon, majd rászórjuk a maradék hagymát. Aláöntjük a bort és lefedjük alufóliával a tepsit.
200 fokos sütőben készre pároljuk a húsokat.
Mi amerikai krumplis alátával tálaltuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »