Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres karaj recept

Fűszeres karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csontos karaj
    • finomliszt
    • 2 dl vörösbor
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 tk házi fokhagymakrém
    • zsiradék
    • só, bors
    • 1-1 tk szárított csombor és bazsalikom (lehet friss is)

    Elkészítése:

    A karajok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk.

    A karajt lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen elősütjük.

    A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük, majd felét a tepsibe szórjuk. Erre rátesszük a húsokat.

    A fokhagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk, majd kevés sóval, a borsikafűvel és a bazsalikommal elkeverjük. Ha van házi fokhagymakrémünk, akkor azt is használhatunk hozzá. Ezt a masszát elosztjuk a húsokon, majd rászórjuk a maradék hagymát. Aláöntjük a bort és lefedjük alufóliával a tepsit.

    200 fokos sütőben készre pároljuk a húsokat.

    Mi amerikai krumplis alátával tálaltuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá