Fűszeres karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csontos karaj
- finomliszt
- 2 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 4 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 tk házi fokhagymakrém
- zsiradék
- só, bors
- 1-1 tk szárított csombor és bazsalikom (lehet friss is)
Elkészítése:
A karajok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk.
A karajt lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük, majd felét a tepsibe szórjuk. Erre rátesszük a húsokat.
A fokhagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk, majd kevés sóval, a borsikafűvel és a bazsalikommal elkeverjük. Ha van házi fokhagymakrémünk, akkor azt is használhatunk hozzá. Ezt a masszát elosztjuk a húsokon, majd rászórjuk a maradék hagymát. Aláöntjük a bort és lefedjük alufóliával a tepsit.
200 fokos sütőben készre pároljuk a húsokat.
Mi amerikai krumplis alátával tálaltuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »