Fűszeres karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csontos karaj
  • finomliszt
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 tk házi fokhagymakrém
  • zsiradék
  • só, bors
  • 1-1 tk szárított csombor és bazsalikom (lehet friss is)

Elkészítése:

A karajok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk.

A karajt lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen elősütjük.

A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük, majd felét a tepsibe szórjuk. Erre rátesszük a húsokat.

A fokhagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk, majd kevés sóval, a borsikafűvel és a bazsalikommal elkeverjük. Ha van házi fokhagymakrémünk, akkor azt is használhatunk hozzá. Ezt a masszát elosztjuk a húsokon, majd rászórjuk a maradék hagymát. Aláöntjük a bort és lefedjük alufóliával a tepsit.

200 fokos sütőben készre pároljuk a húsokat.

Mi amerikai krumplis alátával tálaltuk.