Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 40 dkg füstölt sajt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- delikát
- darált színes bors
- majoránna
- csemege paprika
- olaj
- 4 szelet száraz kenyér
- zsemlemorzsa
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 50 dkg kukorica
- 1 pohár tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 fej lilahagyma
- 1 kg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően alufóliára tesszük és ellapítjuk. A reszelt, füstölt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd óvatosan feltekerjük és egy tepsibe tesszük. Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fóliát levesszük róla és kb 5-10 percig tovább sütjük, amíg kissé megpirul.
A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd a kukoricához adjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a kukoricasalátához keverjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk, és egy kis pirospaprikát adunk hozzá. A burgonyáról leöntjük a vizet, majd a hagymás olajat ráborítva megtörtjük.