Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs recept

Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús
    • 40 dkg füstölt sajt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • delikát
    • darált színes bors
    • majoránna
    • csemege paprika
    • olaj
    • 4 szelet száraz kenyér
    • zsemlemorzsa
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg kukorica
    • 1 pohár tejföl
    • 3 ek majonéz
    • 1 ek mustár
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 kg burgonya
    • 1 kis fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően alufóliára tesszük és ellapítjuk. A reszelt, füstölt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd óvatosan feltekerjük és egy tepsibe tesszük. Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fóliát levesszük róla és kb 5-10 percig tovább sütjük, amíg kissé megpirul.

    A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd a kukoricához adjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a kukoricasalátához keverjük.

    A burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk, és egy kis pirospaprikát adunk hozzá. A burgonyáról leöntjük a vizet, majd a hagymás olajat ráborítva megtörtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá