Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 40 dkg füstölt sajt
  • 3 tojás
  • bors
  • delikát
  • darált színes bors
  • majoránna
  • csemege paprika
  • olaj
  • 4 szelet száraz kenyér
  • zsemlemorzsa
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg kukorica
  • 1 pohár tejföl
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma

Elkészítése:

A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően alufóliára tesszük és ellapítjuk. A reszelt, füstölt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd óvatosan feltekerjük és egy tepsibe tesszük. Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fóliát levesszük róla és kb 5-10 percig tovább sütjük, amíg kissé megpirul.

A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd a kukoricához adjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a kukoricasalátához keverjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk, és egy kis pirospaprikát adunk hozzá. A burgonyáról leöntjük a vizet, majd a hagymás olajat ráborítva megtörtjük.