Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karajtekercs vörösáfonyával és füstölt sajttal recept

Karajtekercs vörösáfonyával és füstölt sajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • kb 1,5 kg karaj egyben
    • 25 dkg aszalt vörösáfonya
    • 25 dkg füstölt sajt
    • 5 dl vörösbor
    • só, bors, sertés fűszer ízlés szerint

    Mártáshoz:

    • 1 dl tejszín
    • 1 tk étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A vörösáfonyát öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük 10 pecig. Szűrjük le és a bort fogjuk fel. Kelleni fog, szükségünk lesz rá még a mártáshoz.

    A hús egyik felénél elkezdjük és körkörös moudulatokkal bevágdossuk spirál alakban, mintha hámoznánk, vékonyan. Így a végére egy szép nagy téglalapot kapunk a húsból, amin még húsklopfolóval átmegyünk, hogy a hús vékony legyen. Arra ügyeljünk, hogy sehol ne szakadjon el.

    A húst sózzuk és borsozzuk, valamint szórjuk meg a sertés fűszerrel.

    Reszeljük le a sajtot és egyenletesen terítsük el a húson. A sajton pedig az áfonyát egyengessük el.

    A húst szorosan csavarjuk fel, majd a külső felületét is szórjuk meg fűszerrel. Csavarjuk két réteg alufóliába és tegyük tepsibe.

    180 fokos sütőben süssük 1-1,5 órán át. Bontsuk ki, majd szúrjunk át rajta egy saslik pálcát. Ha elkészült, akkor pár percig pirítsuk, majd vegyük ki a sütőből.

    Langyosan szeleteljük csak!

    Közben készítsük el a mártást. A tejszínben keverjük el a keményítőt, majd adjuk hozzá a felmelegített borhoz és forraljuk be az egészet.

    A felszeletelt húst a mártással és a tetszőleges körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá