Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamellszelet sajttal és spárgával recept

Pulykamellszelet sajttal és spárgával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet pulykamell
    • 1-2 cs zöldspárga
    • 20 dkg szeletelt cheddar
    • kb 20 dkg szeletelt bacon
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • kakukkfű (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A pulykamell szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

    A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részt. Ezután alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd enyhén sózzuk és borsozzuk (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára).

    Fektessünk le pár szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát, majd 2 szelet sajtot, arra pedig egy befűszerezett pulykamell szeletet, végül pedig 1 szelet sajtot.

    Ezután mindkét oldalról hajtsuk rá a bacont és egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tepsiben lévő, olajjal enyhén meglocsolt sütőpapírra.

    Mindegyik pulykamell szelettel így járjunk el!

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 30 perc alatt süssük szép pirosra.

    Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet, de az el is hagyható (én krumplipürét készítettem).

    Tipp:

    Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük mellé a pirosra sült hússzeletet, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá