Pulykamellszelet sajttal és spárgával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 1-2 cs zöldspárga
  • 20 dkg szeletelt cheddar
  • kb 20 dkg szeletelt bacon
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részt. Ezután alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd enyhén sózzuk és borsozzuk (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára).

Fektessünk le pár szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát, majd 2 szelet sajtot, arra pedig egy befűszerezett pulykamell szeletet, végül pedig 1 szelet sajtot.

Ezután mindkét oldalról hajtsuk rá a bacont és egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tepsiben lévő, olajjal enyhén meglocsolt sütőpapírra.

Mindegyik pulykamell szelettel így járjunk el!

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet, de az el is hagyható (én krumplipürét készítettem).

Tipp:

Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük mellé a pirosra sült hússzeletet, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.