Hozzávalók:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A vörösáfonyát öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük 10 pecig. Szűrjük le és a bort fogjuk fel. Kelleni fog, szükségünk lesz rá még a mártáshoz.
A hús egyik felénél elkezdjük és körkörös moudulatokkal bevágdossuk spirál alakban, mintha hámoznánk, vékonyan. Így a végére egy szép nagy téglalapot kapunk a húsból, amin még húsklopfolóval átmegyünk, hogy a hús vékony legyen. Arra ügyeljünk, hogy sehol ne szakadjon el.
A húst sózzuk és borsozzuk, valamint szórjuk meg a sertés fűszerrel.
Reszeljük le a sajtot és egyenletesen terítsük el a húson. A sajton pedig az áfonyát egyengessük el.
A húst szorosan csavarjuk fel, majd a külső felületét is szórjuk meg fűszerrel. Csavarjuk két réteg alufóliába és tegyük tepsibe.
180 fokos sütőben süssük 1-1,5 órán át. Bontsuk ki, majd szúrjunk át rajta egy saslik pálcát. Ha elkészült, akkor pár percig pirítsuk, majd vegyük ki a sütőből.
Langyosan szeleteljük csak!
Közben készítsük el a mártást. A tejszínben keverjük el a keményítőt, majd adjuk hozzá a felmelegített borhoz és forraljuk be az egészet.
A felszeletelt húst a mártással és a tetszőleges körettel tálaljuk.