Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított rántott hús recept

Fordított rántott hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéscomb
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • víz ízlés szerint

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Az öntethez:

    • 3 dl víz
    • 2 húskocka (tyúk vagy marha)
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 3-4 gerezd fokhagyma reszelve

    Elkészítése:

    A hússzeleteket zsemlemorzsával meghintve kiklopfoljuk.

    A tojásokat felverjük,annyi lisztet és vizet adunk hozzá, hogy jó palacsintatészta sűrűségű legyen az állaga.

    A hússzeleteket belemártjuk és a felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    A vizet felforraljuk a húsleves kockával, paprikát hintünk bele, borsot és a reszelt fokhagymát is belekeverjük.

    A kisült hússzeleteket száraz tepsibe, élére állítva belesorakoztatjuk. Az imént elkészített húsleveslét ráöntjük.

    Alufóliával lefedjük és a 210 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 25 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla. Akkor kész, ha zsírjára sült (alóla a leveslé elpárolgott).

    A húsokat nem sózzuk!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá