Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott hús meggy mártással, petrezselymes újkrumplival recept

Rántott hús meggy mártással, petrezselymes újkrumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg, csontos vagy csontnélküli hosszú karaj, vagy csirkemell filé

    Meggymártáshoz:

    • 2 üveges meggybefőtt, vagy 1 kg friss meggy, vagy fagyasztott meggy
    • 2 dl habtejszín
    • kb 1 l meggylé
    • 2 evőkanál kukorica keményítő, vagy vaníliás pudingpor
    • ízlés szerint cukor, csipetnyi só
    • egy citrom reszelt héja

    Panírhoz:

    • 2-3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • prézli
    • liszt

    Köret:

    • 1 kg újkrumpli,
    • fél csokor friss petrezselyem

    Elkészítése:

    Meggymártás:

    Ha fagyasztott meggyből, vagy friss meggyből szeretnénk készíteni, akkor egy kevés 100%-os meggylére is szükségünk lesz.

    A meggy levéből egy kicsit kiöntünk, majd egy evőkanál vaníliás pudingporral (vagy keményítővel) csomómentesre keverjük és a hideg meggyhez adjuk. Hozzáadunk egy nagyon pici sót, majd ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal.

    Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel. Pár másodpercig kavargatjuk és már el is készült.

    Rántott hús:

    A húst fólia alatt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és panírozzuk. Először liszt, tojás, majd prézli. Célszerű otthon szép világos színű zsemlemorzsát darálni és ebbe panírozni.

    Köret:

    A krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük, majd kacsazsíron arany barnára pirítjuk. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá