Rántott hús meggy mártással, petrezselymes újkrumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rántott hús meggy mártással, petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók:

  • 1 kg, csontos vagy csontnélküli hosszú karaj, vagy csirkemell filé

Meggymártáshoz:

  • 2 üveges meggybefőtt, vagy 1 kg friss meggy, vagy fagyasztott meggy
  • 2 dl habtejszín
  • kb 1 l meggylé
  • 2 evőkanál kukorica keményítő, vagy vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor, csipetnyi só
  • egy citrom reszelt héja

Panírhoz:

  • 2-3 db tojás
  • prézli
  • liszt

Köret:

  • 1 kg újkrumpli,
  • fél csokor friss petrezselyem

Elkészítése:

Meggymártás:

Ha fagyasztott meggyből, vagy friss meggyből szeretnénk készíteni, akkor egy kevés 100%-os meggylére is szükségünk lesz.

A meggy levéből egy kicsit kiöntünk, majd egy evőkanál vaníliás pudingporral (vagy keményítővel) csomómentesre keverjük és a hideg meggyhez adjuk. Hozzáadunk egy nagyon pici sót, majd ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal.

Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel. Pár másodpercig kavargatjuk és már el is készült.

Rántott hús:

A húst fólia alatt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és panírozzuk. Először liszt, tojás, majd prézli. Célszerű otthon szép világos színű zsemlemorzsát darálni és ebbe panírozni.

Köret:

A krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük, majd kacsazsíron arany barnára pirítjuk. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk