Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes krumpli rántott karajjal recept

Petrezselymes krumpli rántott karajjal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húshoz:

    • 4 szelet sertéskaraj (csont nélkűl)
    • só ízlés szerint

    A panírozáshoz:

    • 2-3 evőkanálfinomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    A burgonyához:

    • 4-5 darab burgonya
    • petrezselyem ízlés szerint
    • 1 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    A húst kikloppfoljuk és sózzuk. Panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, aztuán forró olajban kisütjük.

    A krumplit hámozzuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra, de egyforma darabokra.

    Egy edénybe tegyünk vizet, szórjunk bele sót, majd főzzük meg a krumplit.

    Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a leszűrt krumplit, majd 1- 2 percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk , majd vegyük le a tűzhelyről és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá