Petrezselymes krumpli rántott karajjal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A húshoz:

  • 4 szelet sertéskaraj (csont nélkűl)
  • só ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • 2-3 evőkanálfinomliszt
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A burgonyához:

  • 4-5 darab burgonya
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése:

A húst kikloppfoljuk és sózzuk. Panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, aztuán forró olajban kisütjük.

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra, de egyforma darabokra.

Egy edénybe tegyünk vizet, szórjunk bele sót, majd főzzük meg a krumplit.

Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a leszűrt krumplit, majd 1- 2 percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk , majd vegyük le a tűzhelyről és tálaljuk.