Fordított rántott hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéscomb
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 5 ek liszt
  • víz ízlés szerint

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Az öntethez:

  • 3 dl víz
  • 2 húskocka (tyúk vagy marha)
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítése:

A hússzeleteket zsemlemorzsával meghintve kiklopfoljuk.

A tojásokat felverjük,annyi lisztet és vizet adunk hozzá, hogy jó palacsintatészta sűrűségű legyen az állaga.

A hússzeleteket belemártjuk és a felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A vizet felforraljuk a húsleves kockával, paprikát hintünk bele, borsot és a reszelt fokhagymát is belekeverjük.

A kisült hússzeleteket száraz tepsibe, élére állítva belesorakoztatjuk. Az imént elkészített húsleveslét ráöntjük.

Alufóliával lefedjük és a 210 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 25 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla. Akkor kész, ha zsírjára sült (alóla a leveslé elpárolgott).

A húsokat nem sózzuk!

Jó étvágyat kívánok hozzá!